Ritim Holter

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ritim Holter

Kardiyoloji Bölümü
Standart elektrokardiyografi (EKG) kalbi değerlendirmek için kullanılan en hızlı en basit testtir.

Ritim Holter kardiyografi ise tüm gün vücut üzerinde taşınan bir elektrokardiyografidir. Kalp ritminin en az 24 saatlik süre zarfında kaydedilmesidir. Bu şekilde hastanın günlük aktivitelerini yaparken kalp ritmindeki değişiklikleri değerlendirmek mümkün olur.

Başka bir kalp ritim holter cihazı - Another holter rhythm device

Ritim Holter Takılması

Ritim Holter kardiyografide klasik yöntemde aletin elektrotları (deriye yapıştırılan küçük plastik parçacıklar) göğüs üzerinde belli bölgelere yapıştırılır. Elektrotlar çok küçük bir cihaza bağlanır ve bu cihaz kolay taşınabilir bir bölgeye örneğin kemer bölgesine yerleştirilir. Bu şekilde kalbin elektriksel aktivitesi 24 saat veya daha uzun üre kaydedilir. Daha sonra kaydedilen veriler bilgisayar ortamına aktarılarak analiz edilir ve kalbin ritmi hakkında değerli bilgiler verir.

Tansiyon Holter

24, 48 veya 72 saat boyunca hastanın gün içerisindeki kan basıncını belirli aralıklarla ölçer ve kaydeder. Sıklıkla kullanılan 20-30 dakika aralıklarla kan basıncının gündüz ve gece boyunca ölçülmesidir. Bu çok sayıdaki değerlerin gündüz ve gece ortalamaları alınır. Bu arada hastanın kan basıncı, kan basıncı dağılımı ile birlikte nabız sayısıda ölçüldüğünden basınç – nabız arasındaki ilişkiyi göstermesi bakımından da önemlidir.

Tansiyon Holter, hipertansiyon tanısının konulmasında, maskelenmiş hipertansiyon beyaz gömlek hipertansiyonu (muayene odasında hastanın kan basıncının emosyonel nedenlerle hızla yükselmesi durumu), hipertansiyon atakları olma durumunda yararlıdır. Bunların yanı sıra hipertansiyon tedavisine cevabın değerlendirilmesinde yardımcı olur.

Evde sağlık ve evde bakım

Ritim Holter Kimlere Yapılır ?

Ritim Holter ve Tansiyon Holter kullanılan bazı durumlar:

  • Kalp Ritim Bozukluğu Şikayetleri Olanlar: Çarpıntı, düzensiz kalp atışları veya kalp ritmiyle ilgili diğer şikayetleri olan hastalar.
  • Bayılma ve Baş Dönmesi Yaşayanlar: Sebepsiz bayılma, baş dönmesi veya sersemlik hissi yaşayan kişiler.
  • Göğüs Ağrısı Çekenler: Özellikle dinlenme sırasında ortaya çıkan ve kısa süreli göğüs ağrısı yaşayan hastalar.
  • Tedavi Takibi İçin: Kalp ritim bozukluğu tedavisi gören ve tedavinin etkinliğinin değerlendirilmesi gereken hastalar.
  • İlaç Etkilerini Değerlendirmek İçin: Kalp ritmi düzenleyici ilaçların etkilerini ve yan etkilerini izlemek amacıyla.
  • Kronik Kalp Hastalığı Olanlar: Kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı veya diğer kronik kalp hastalıkları olan hastalar.
  • Stres Testi Sonrası İzlem: Egzersiz stres testi sırasında anormal kalp ritmi veya diğer bulgular saptanan hastalar.
  • Rutin Kontroller: Kalp hastalığı riski taşıyan veya ailesinde kalp ritim bozukluğu öyküsü olan kişiler.
  • Panik Atak ve Anksiyete Bozuklukları: Kalp ritim bozukluğu ile karışabilecek panik atak veya anksiyete belirtileri olan hastalar.
  • Geçici Ritm Bozukluğu Şüphesi: Doktor tarafından geçici veya ataklar halinde gelen ritim bozukluğu şüphesi bulunan hastalar.
  • Tansiyon Düşüklüğü veya Yüksekliği: Kan basıncında ani düşüş veya yükselme yaşayan kişiler.

Fiyatı Nedir?

Fiyat bilgisi alıp işlem hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Kanunen fiyat ve ücret bilgisi web ortamında paylaşımı yapılamamaktadır. Ritim Holter hakkında bilgi almak için bize telefondan ya da whatsapp üzerinden ulaşınız